Fashionflair header
5:54 pm - 15/01/2013

Q&A

Hur gammal va du när du började intressera dig för mode? Vad är ditt första fashionminne? Första klädminne?: 1. Jag var väldigt liten när jag började att intressera mig för kläder. Jag satt ofta och bläddrade igenom H&M och Ellos katalogen och kryssade i vilka kläder jag ville ha. 2. Mitt första Fashionminne, hmmm… Gud vad svårt. Men jag tyckte att det var helt fantastiskt när jag fick gå på min fösta Fashionweek i Stockholm. 3. Jag har ett klädminne av en rosa/vit rutik klänning som jag hade på mig när jag var liten (runt 7-8 år). Älskade den!

Hur får du ditt hår att se så fluffig ut?: Jag har en gammal hårguide här på hur jag gör mitt afto. Det kommer även att komma en film lite senare.
1
Jag har aldrig riktigt fattat vad exakt du jobbar med, haha?: Haha ne det är lite förstår jag. Just nu är det så himla mycket. Jag Frilansar först och främst som mode stylist. Har jobbat en del med tv osv. I somras började jag göra plåtningar för tidningar också. Sen jobbar jag även extra på Bikbok och bloggar förstås.
1
Vad ser du mest framemot nu 2013?: Just nu är det att få utveckla bloggen. Jag tänker verkligen att satsa järnet på den. Plus att jag ska resa till Thailand nu i vår. Ser verkligen fram emot de.
1
Jag är en ganska ny läsare, och jag har inte riktigt förstått hur gammal du är. Så hur gammal är du?: Haha jag är faktiskt 25 somrar fyllda. Den 26e är på g ;D
1
Tycker du att du tjänar bra på dina stylistjobb/tidningsjobb? Anser du att man ska spara mycket varje månad,eller ja ca 10% ? :) åh en sista fråga,du verkar ha sjukt mycket klänningar? Hur många har du ungefär? Kram!: 1. Tv-jobben tjänar man mest på. Sen är det lite slattigt hit och dit med de övriga jobben. Man klarar sig om man säger så. 2. Klart att man ska spara. Jag måste varje månad lägga undan skatt och moms från mina uppdrag dessutom. Sen så är jag en spara och nallare. Haha sämst! Måste bättra mig. 3. Jag har en hel del klänningar i mitt förråd. Skulle uppskatta det till ca 70 st iaf.
1
Kan du visa hur du gjorde iordning ditt hår inför chic-galan. Så himla fint!: Här finns det, men det kommer även en film lite senare.
1
Alla de outfitsbilder du lägger ut,har du köpt alla kläder du bär då? eller är det några du fått eller får billigare?: Jag köper i stort sett allt själv. Men ibland har man turen att få välja något från ett märke tex. Jag skulle aldrig ta emot något som jag inte har valt själv för att få det att sälja. Utan är väldigt noga med att allt jag bär ska vara jag!
1

Hei! Hvilke plagg tror du man skal satse på i år? Kunne du kommet med tips til hvordan man kan finne sin egen stil, og hvordan sette sammen antrekk fint? (gjerne i egne innlegg hvis du vil:)) Du er en stor inspirasjon!: 1. Tack fina du! Oj om jag får välja ett plagg, hmmm… Jag tycker att man ska satsa på en snygg kostym. 2. Sen tycker jag att man ska strunta i att titta för mycket på vad sina vänner har på sig. Gå in i en butik, kolla runt efter plagg som tilltalar ögat. Plocka ihop ett gäng och kolla om det går att sätta ihop dem. Sen ska man självklart inspireras! Men det är väldigt lätt att haka på det som sina vänner har. Vilket gör att man kan köra fast. Det tog några år innan jag hittade min stil. Det gäller att vara öppen för många olika stilar innan man hittar rätt!

1
Kan du göra typ en video när du fixar håret och/eller sminkar dig? Skriv tre ord som beskriver hela dig som person. Vilka länder har du varit i? Om du blev tvungen att bära en sak i ett helt år, vad? Favoritfilm?: 1. Det kommer snart en film! 2. Tre ord som beskriver mig – Kreativ, glad, omtänksam. 3. Jag har varit i Norge, Danmark, Tyskland, På Kreta, Cypern och i Spanien. Inte så många, men fler ska det bli. 3. Jag skulle nog bära min skinnkeps från Mango. Passar för alla tillfällen. 4. Favoritfilm är Pride & Prejudice.
1

Hej Madeleine! Jag har en fråga angående dina foton som du tar själv. Antar att du har ett stativ till din kamera? Vilket i så fall? Jag har också en Canon 550D men har inte köpt till något filter eller så. Du kanske har tips på ett bra sådant?: Hejje! Precis, jag tar alla mina bilder själv. Köpte mitt stativ ihop med kameran. Köpte det på Netonet men kan tyvärr inte hitta det nu. Jag har inget filter själv så kan tyvärr inte tipsa dig :/

1

När du väl tar bilder (med stativ?) kör du på självutlösare eller fjärrutlösare?: Jag använder självutlösare (10 bilder samtidigt) :D

1

Kan du komme med noen tips til å ta antrekksbilder selv, og å ta så fine bilder som du gjør? Tar du de fleste selv? Syns bildene dine er det beste med hele bloggen, de har så god kvalitet!: Jag brukar använda mig av stativ och timer (10 bilder åt gången). Fokuserar skärpan på tex en sten och ställer mig där stenen är. Då blir skärpan riktigt bra.
1
Jag har en till fråga. Kommer du jobba i en annan Bikbok butik efter stängningen i onsdags, eller vill du inte jobba i butik längre: Jag kommer att jobba på Bikbok varannan helg i Sollentuna Centrum. Kom dit och hälsa på!
1
Åå jag missade att man kunde ställa frågor :( så jag gör det nu istället och chansar! vad har du gått för utbildning/skola? hur tog du dig och din blogg dit du är nu? hur gör man för att börja frilansa? och måste man bo i sthlm för att lyckas med mode och bloggande? Kram!: Ingen fara, jag lägger helt enkelt till din fråga. 1. På gymnasiet gick jag Företagarprogrammet, sen pendlade jag upp till Stockholm för att gå Helene Falks Stylistutbildning. 2. Att vara där jag är idag beror på mycket slit, vilja att tex utvecklas, samt att man är social och vågar att ta chanser. 3. För att frilansa måste man starta en enskild firma (alltså är du själv produkten i ditt företag), alla pengar man tjänar måste ju skattas osv. Därför är det en viktig del till hur man börjar att frilansa. Du får ta kontakt med Skattaverket! 4. Jag tycker absolut inte att man måste bo i Stockholm för att lyckas som bloggare. Där emot är det ju här som “det händer” haha alltså man har nog lättare att växa om man är en person som syns mycket vid olika sammanhang. Man skapar kontakter osv, vilket kan leda till lyckade mode jobb. Det är nog helt beroende på vad det är man vill göra.
Leave a comment

Teodora- January 16, 2013 at 5:00 pm
Tack för dina fina svar! jag ser fram emot din hår-video :D http://theos-doros.blogspot.se/
INGRID WENELL- January 15, 2013 at 11:06 pm
Åå jag missade att man kunde ställa frågor :( så jag gör det nu istället och chansar! vad har du gått för utbildning/skola? hur tog du dig och din blogg dit du är nu? hur gör man för att börja frilansa? och måste man bo i sthlm för att lyckas med mode och bloggande? Kram!
NEW POST: BY FUNDA - HAWAII SHORTS
VIEW POSTS - VIEW PROFILE