Fashionflair header
11:43 pm - 09/09/2012

How to make – Afro

Har fått en del förfrågningar om hur jag gör mitt afro. Tänkte börja med att berätta vad jag använder mig av för produkter. Locktången är en smal variant som jag hittade på Clas Ohlson för 149 kronor (märke Coline). Jag använder mig av hårmousse och spray från Toni&Guy, samt en kam.

Have received some inquiries about how I make my afro. Intend to begin by telling you what I use for products. The curling iron is a slim version that I found in a swedish store called Clas Ohlson (brand Coline). I use mousse and spray from Toni&Guy, and a comb.

1. Innan jag börjar att locka håret kammar jag igenom det med mousse och låter det torka in. Anledningen till att jag gör det är för att lockarna håller mycket längre.

Before I begin to attract hair combs me through it with mousse and let it dry. The reason I do it is because the curls will last much longer.

2. Efter det delar jag in håret i sektioner. Jag börjar med att locka håret i nackpartiet.

After that I share the hair into sections. I’m starting to curl the hair in the neck.

3. Mindre lockar ger mer fluff i afrot. Alltså måste du hålla tålamodet på topp!

Smaller curls provides more fluff in afrot. So you have to keep patience on top!

4. Efter att ha lockat varje sektion (varje rad) så sprayar jag håret. När allt hår är lockat sprayar jag även ännu en gång över hela håret.

Having attracted each section (each row), I spray the hair. I also spray the whole hair when it’s all curled.

5. Efter att ha förstört större delen av ozonlagret kommer vi till den viktiga delen. Att tupera! Här gäller det att man inte stressar för mycket. Jag börjar med att tupera håret i nacken och arbetar mig sedan uppåt. Du kan sätta upp resterade hår med klämmor så att det inte är i vägen.

After destroying most of the ozone layer, we come to the important part. To tease! Here it’s important that you don’t stress. I begin by tease the hair in the neck and working my way upwards. You can put up the remainder hair with clips so it does not get in the way.

6. Jag brukar att ta 2-3 lockar och sedan kamma ut dem lätt så dett det ser ut som änglahår. Sedan tuperar jag lätt inåt för att få den där burriga känslan. Efter det drar jag kammen med “tuperande” rörelse in mot hårfästet 3-4 gånger. Detta är för att afrot ska hålla formen.

I usually take 2-3 curls and then comb them out easily so that it looks like angel hair. After that  I tease it easily inwards to get that fuzzy feeling. After that I draw the comb with “teasing” movement toward the hairline 3-4 times. I do this so that the afrot will stay in shape.

7 & 8. Här är halva håret färdigt. Ni ser ju skillnaden från höger och vänster sida.

One half is done. You see the difference from the right and left side.

 

Leave a comment

Fashionflair- January 15, 2013 at 5:58 pm
[...] får du ditt hår att se så fluffig ut?: Jag har en gammal hårguide här på hur jag gör mitt afto. Det kommer även att komma en film lite senare. Jag har aldrig riktigt [...]
Amanda- September 10, 2012 at 9:15 pm
Fränt!
Lotten- September 10, 2012 at 8:54 pm
Älskart!!
NEW POST: Columbine - BEFORE LEAVING
VIEW POSTS - VIEW PROFILE