Fashionflair header
8:11 pm - 14/04/2012

Home made batic pants

Fick ett litet ryck här om dagen. Har varit sugen på att inhandla ett par batik jeans väldigt länge. Men kom på tanken att jag skulle kunna skapa ett par på egen hand. Gick därför ner till affären och köpte en flaska klorin. Efter det rotade jag fram ett par gamla jeans. I detta fallet blev det ett par svarta samt alla mina hårsnoddar. Efter det drog jag upp tyg från jeansen och virade en snodd runt. Jag ska visa mer grundligt senare. Blötte sedan ner jeansen i badkaret. Hällde upp en hink med vatten med en tredjedel av klorinen. Sedan lät jag jeansen ligga i hinken en timme. Se bara till att inte jeansen flyter upp. Jag la en en sten på så att de skulle sjunka ner. Nå, vad tycks?

English: I’ve been looking for a  pair of batic jeans for a very long time. Haven’t found any that I’ve liked. So I decided to make a pair of my own. I went to the store and bought a bottle of bleach (clorin). After that, I routed out an old pair of jeans. In this case there was a pair in black, and all my hair bands. After I pulled some fabric from the jeans and wrapped a cord around (I’ll show pictures of this later). Then I soak the jeans with water. Poured a bucket of water and one-third of the clorin. Then I let the jeans lie in the bucket for one hour. You should put something on the jeans to make sure that the jeans wont float. Well, what do you think?

Leave a comment

Linnea- April 16, 2012 at 6:16 pm
Skitsnygga! :D
www.alexandrastyle.se- April 16, 2012 at 3:53 pm
URSNYGGA, jag har två par batikjeans men dina homemade var snyggare! www.alexandrastyle.se
Magda- April 16, 2012 at 9:27 am
Well Madelene, they look great ! I am looking forward for your the photos...Super!
Michaela- April 15, 2012 at 12:08 am
Riktigt riktigt snyggt! Extra roligt förstås att ingen annan har likadana.
Monika- April 14, 2012 at 10:35 pm
Kan man inte få se de i färg? :) men mycket mycket fina måste jag säga!
ida- April 14, 2012 at 10:07 pm
åå va fränt, bli ju sugen på o testa
NEW POST: BY FUNDA - KNEE LENGTH SKIRT
VIEW POSTS - VIEW PROFILE